Tippeligaen 2009: Tromsø IL - Sandefjord

Bekymret Sigurd Rushfeldt.

TIL lyktes i å få den forløsende første scoringen. Jakten på scoringen som skulle «drepe» kampen mislyktes – og dermed endte kampen mot Sandefjord med årets fjerde uavgjorte hjemmekamp. 

– Det blir ikke mye poenger av alle disse uavgjort-kampene, beklager TIL-trener Per-Mathias Høgmo, etter en kamp der TIL det meste av tiden var det førende laget, men der Sandefjord likevel var fullt på høyde i forhold til å skape farlige målsjanser. 

Aggressivt press.
Hjemmelaget lyktes med sitt forhåndsannonserte aggressive press. Gjestende Sandefjord havnet på etterskudd i det meste av førsteomgangen, noe 8-4 i frispark og 7-2 i cornere gir en liten antydning om. Men i forhold til rene målsjanser var ikke forskjellen stor, selv om Adriano Munoz hadde den aller største: Han fikk et perfekt innlegg fra høyre, men alene på femmeteren lyktes han ikke å presse avslutningen under tverrliggeren. 

– Krampaktig.
Andreomgangen fortsatte i stor grad som den første. TIL evnet mest, førte spillet og hadde ballen, samtidig som gjestene maktet å skape like mange målsjanser. 

Kvarteret ut i omgangen lyktes det TIL, ved fungerende lagkaptein Miika Koppinen, å få den forløsende scoringen. Men det lyktes ikke laget å utnytte de rommene Sandefjord etterlot seg på sin jakt på kvittering. Selv i kampens siste ti minutter, da Sandefjord avsluttet med bare tre mann i forsvar, lyktes det TIL å utnytte de rommene laget ble tilbudt. Da Sandefjord fikk sin utlikning i sluttminuttet, var det hele over. 

– Det blir dessverre noe krampaktig over oss når vi jakter på den andre scoringen. I stedet for å være kalde og gripe de mulighetene vi får, stresser vi – og vi blir for upresise. Dermed lykkes det også Sandefjord å skape sine målsjanser. Å få mål imot i sluttminuttet føles veldig tungt akkurat nå, sier Høgmo.

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 14.06.2009

Del dette: