Tippeligaen 2009: Tromsø IL - Lillestrøm SK

 

Tommy Knarvik og Morten Moldskred.

Kampen i seg selv ble ingen minneverdig forestilling, og i underholdningsverdi ble den langt svakere enn «fyrverkeri-forestillingene» TIL nylig har lagt bak seg mot Rosenborg (2-4), Vålerenga (4-2) og Brann (4-2). Til gjengjeld ble oppgjøret mellom TIL og Lillestrøm akkurat så tett og duellrikt som disse oppgjørene tradisjonelt pleier å være – der særlig førsteomgangen bar preg av stillingskrig, dueller og relativt få målsjanser.

– Vi forsøkte etter pause å øke tempoet, og det synes jeg vi lyktes med, oppsummerer Høgmo, som ved pause erstattet Helge Haugen med Lars Iver Strand – noe som skulle vise seg å være et lykkelig bytte: Et kvarter inn i den nye omgangen vartet hjemmelaget opp med en kontring det luktet svidd av: Lillestrøms Håvard Nordtveit deltok i et Lillestrøm-angrep som ble avverget, og Tommy Knarvik førte ballen oppover i et stormløp mot LSK-målet. Han serverte videre til Lars Iver Strand, som etter å ha forsert noen meter valgte å klinke til fra drøyt 20 meter – med lykkelig utfall.

– Et fantastisk flott mål, mener Høgmo.

 Innbytterne avgjorde

Men hjemmetrener Høgmo var ikke den eneste som utførte kloke spillerbytter. Ti minutter før slutt valgte Lillestrøms Henning Berg å erstatte islandske Sigurdarsson med nigarianske Edwin Eziyudawe – og tre minutter senere ble norske Bjørn Helge Riise erstattet av fransk-tunisiske Karim Essediri. De to ble avgjørende for kamputfallet: Essediri la pasningen som Edwin ekspederte i mål fra åtte meters hold.

– Karim har ferdigheter til å gjøre alt riktig i den situasjonen, og avslutningen til Edwin er kald og fin, kommenterer Henning Berg, som var veldig fornøyd med hva laget hans viste på Alfheim.

– For oss var dette et viktig steg i riktig retning. Vi har ikke spilt dårlig tidligere i år, men dette er noe av det bedre vi har gjort. Vi har mange vinnere ute på banen, selv om vi dessverre ikke vant kampen. Men jeg er veldig fornøyd med at vi makter å komme tilbake etter at Tromsø scoret det første målet, sier han.

Tils beste var Tore Reginiussen. Har tar ansvar og rydder godt opp, redder blandt annet to ganger på streken.   Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Nordlys og Eirik Haldorsen.).

Oppdatert: 20.04.2009

Del dette: