Tippeligaen 2009: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Tap for Strømsgodset.

Kampen ble ikke preget av mange målsjanser, og den totale fordelingen av disse sjansene viser flest til hjemmelaget. Men noen av de aller største var det TIL som hadde – og i en målløs førsteomgang var det Douglas Sequeira som hadde den aller største av alle, da han upresset headet like utenfor etter frispark. 

Sequeira var også delaktig i mønsterangrepet som ga TIL ledelsen like etter pause: Costaricaneren brøt et angrep fra Strømsgodset og satte innbytter Lars Iver Strand i gang. Strand avanserte over halve banen før han serverte til Ruben Yttergård Jenssen på venstrekanten. Yttergård Jenssen leverte en perfekt pasning til Adriano Munoz på «bakerste» stolpe, som på hel volley la tilbake til Morten Moldskred som headet (!) TIL i ledelsen. 

Jaget seier.
Den ledelsen fikk ikke vart særlig lenge, for bare tre minutter senere lyktes venstrebacken Samir Fazlagic å avansere langs kanten og legge inn til Ola Kamara, som fikk score sitt første toppseriemål. Scoringen fungerte som en vitamininnsprøytning for hjemmelaget, som klarte å hindre TIL i sitt spill. 

Men utover i andreomgangen visnet initiativet til Strømsgodset, og etter at TIL byttet inn Kevin Larsen for Adriano Munoz var det gjestene som satte Strømsgodset under trykk: Byttet førte nemlig til en formasjonsendring til 4-3-3, der Martin Knudsen og Kevin Larsen spilte som kanter og der Ruben Yttergård Jenssen ved flere anledninger kom til distanseskudd fra sin midtbaneposisjon. 

– Vi trykket på for tre poeng, og demonstrerte vilje til å avgjøre kampen til vår fordel. Strømsgodset skapte ingenting i den siste fjerdedelen av kampen – og da er det en bitter pille for oss å måtte reise hjem uten poeng, sier Per-Mathias Høgmo.

Dommer var Dag Vidar Hafsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 26.06.2009

Del dette: