Tippeligaen 2009: Stabæk - Tromsø IL

Ubeleilige skader.

Etter flere gode kamper buklandet TIL mot Stabæk og tapte 0-2 for den regjerende seriemesteren.
Kampen utviklet seg til en «første-mål-vinner-affære», for etter at Daigo Kobayashi ga vertene ledelsen halvveis i første omgang var det vertene som var best – om enn ikke tre poeng bedre enn gjestene.

Feite sjanser.
Første havdel av åpningsomgangen var nemlig TIL minst like gode som Stabæk, og Morten Moldskred ble i løpet av ti friske minutter gitt tre muligheter han normalt pleier å omsette i scoring:
■ 8. min.: Moldskred kommer sammen med rekkekamerat Sigurd Rushfeldt igjennom midtforsvaret til Stabæk. De to forstyrrer muligens hverandre, Moldskred er den av de to som får avsluttet, men avslutningen går utenfor.
■ 12. min.: Moldskred får servert en «stuss» fra Rushfeldt, og er små centimetre fra å overliste landslagskeeper Jon Knudsen.
■ 14. min.: Moldskred kommer mot hjørnet av femmeteren og chipper mot lengste stolpe; også denne gangen utenfor.
I tillegg til disse mulighetene ble både Lars Iver Strand (4. min.) og Morten Moldskred (8. min.) dratt ned i motstanderens straffefelt, men ikke i tilstrekkelig grad til at dommer Terje Hauge valgte å tildele Tromsø straffespark.

Lekre scoringer
Om ikke Stabæk også hadde sine sjanser?
Jo visst. Både Nannskog, Berglund og Palmason hadde muligheter for hjemmelaget, men den eneste sjansen med uttelling var det den japanske leiesoldaten Kobayashi som leverte – på volley i det 20. minutt.

Og denne ledelsen ble doblet i andre omgang av innbytter Mikkel Diskerud – også dette på volley.
Men i motsetning til førsteomgang, som var preget av mange målsjanser til begge lag, ble ikke andreomgang like underholdende. Stabæk prioriterte å tette igjen bakover – mens TIL jobbet for å finne åpninger de aldri lyktes i å finne. Den første reelle målsjansen etter pause kom da Diskerud tolv minutter før full tid smelte til fra distanse, etter å ha fått et mislykket fremspill i retur fra Tom Høgli; fra distanse smurte han til – utagbart for TIL-keeper Sead Ramovic.
Minuttet senere kunne Fredrik Berglund økt til 3-0, da ble spilt frem av den samme Diskerud, men på uforklarlig vis maktet den svenske spissen å avslutte utenfor fra fem meters hold.

Nesten sjanseløse
TIL forsøkte i løpet av andre omgang, men evnet ikke å skape sjanser på Stabæk. Nærmest var Joel Lindpere, som kort tid før slutt tok en «frekkis»: Fra nærmere 30 meters hold avleverte han et skudd som traff stolpen bak Jon Knudsen.
– Selv om vi slapp inn to mål, gjør vi etter min mening en god forsvarskamp, oppsummerer TIL-trener Per-Mathias Høgmo.
– Offensivt jobber vi godt i andre omgang. Vi har ballen klart mest og er det førende laget, men vi lykkes ikke med å skape sjanser. Det går for sakte på den siste tredjedelen av banen, og det må vi jobbe med etter ferien, sier han.

TILs beste var Tore Reginiussen som spilte feilfritt til han må gå av på grunn av skade etter 35 minutter.   Dommer var Terje Hauge fra Lyngbø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 02.06.2009