Tippeligaen 2009: Fredrikstad FK - Tromsø IL

Nytt bortetap.

Det vil seg ikke for TIL borte mot FFK. Nok en gang ble Raymod Kvisvik & co for sterke og vant til slutt kampen med 3-0.
I sterk vind på Fredrikstad Stadion ble FFK nok en gang for sterke for TIL. Ett mål i første omgang og to mål i andre omgang var mer enn nok denne torsdagskvelden.

Skiftet formasjon
TIL byttet formasjon før kampen fra 4-4-2 til en 4-3-3/4-3-2-1 formasjon. Om dette var grunnen til tapet er ikke godt å si, men TIL spillerne virket usikre på midtbanen og i forsvar og lot FFK ta kommandoen i kampen fra første spark.
TIL hadde sine sjanser, og burde tatt ledelsen i kampen etter fem minutter. Rushfeldt ble stående helt alene på fire meter, men setter desverre ballen til side for FFK målet.
Etter FFKs første mål slet TIL, og gang på gang var vertene farlig frempå. I denne perioden er TIL heldige at de ikke havner under med 2-0.
Mot slutten av omgangen klarer TIL spillerne å justere spillet, men de store sjansene uteblir. Lagene går til pause med FFK ledelse 1-0.

Andre omgang blir lik den første. FFK er det førende laget, men TIL produserer en del farlige sjanser. I midten av omgangen begynner TIL å ta over føringen i kampen, og presser FFK bakover på banen. Flere ganger er TIL spillerne igjennom, men keeper Lasse Staw er god i FFK målet. Det er derfor synd når det i det 77. minuttet igjen sprekker bak hos TIL. FFK debutant Borges stiger høyest i feltet på en corner fra Raymond Kvisvik og header enkelt inn 2-0.
Etter målet går luften ut av TIL spillerne, og når FFK stopper Vidar Martinsen scorer FFKs tredje mål for dagen er den siste spikeren i kista slått.

På en dårlig dag for TIL var Ruben Yttergård Jenssen bestemann.   Dommer var Ken Henry Johnsen fra Flint.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 07.05.2009