Cup NM 3.runde 2009: Tromsø IL - Hønefoss

En fattet Ole Bjørn Sundgot.

I perioder så det stygt ut, men cupoppgjøret i 3. runde mot Hønefoss endte godt for TILs del.
Åpningen var den best tenkelige for de knappe 1.000 tilskuerne på Alfheim. Allerede før kvarteret var spilt hadde Morten Moldskred kommet til tre feite målsjanser; én av dem hadde han ekspedert i mål – og TIL satt i førersetet på et skip som syntes å ha trygg og stødig kurs mot cupavansement. 

Hovmodig
Denne tryggheten utviklet seg fra å være en mulighet til å spille på seg selvtillit, til en hovmodighet og en passivitet som inviterte gjestene fra Buskerud inn i kampen. Med treff i tverrligger og flere muligheter for målsjanser, var Hønefoss nær ved å kunne skape cupbombe på Alfheim. 

– Det var akkurat som vi slo av en bryter. Det kom få løp fra midten i denne perioden, og vi ble for stillestående til at vi klarte å skape noe, beklager Høgmo.
Han forholdt seg på ingen måte passiv til det han så. Den første som ble ofret fra startoppstillingen var Kevin Larsen (erstattet av Mads Reginiussen) – deretter Tommy Knarvik (erstattet av Ruben Yttergård Jenssen), og etter hvert viste TIL seg i stand til å blåse liv i glørne av den slokkede entusiasmen fra innledningen av kampen. 

Fabelaktig
Med Ruben Yttergård Jenssen som førende kreativ kraft, vokste TIL seg flere nummer større enn Hønefoss; lekent, underholdende og sjanseskapende – der relasjonen mellom Yttergård Jenssen og tremålsscorer Morten Moldskred gang på gang viste seg livsfarlig. Yttergård Jenssen var direkte involvert i forarbeidet ved begge Moldskreds scoringer i andre omgang – i tillegg til at han spilte Moldskred opp til minst ytterligere to målsjanser.
– Ruben spilte en god kamp og viser klasse i distribusjonen, skryter Høgmo.
– Måten han varierer på er fabelaktig, mener treneren. 

TILs beste var Morten Moldskred med sine tre scoringe.   Dommar var Jonny Ditleifsen fra Mo.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 17.06.2009

Del dette: