Cup NM 2.runde 2009: Stålkameratene - Tromsø IL

Fra Moheia Stadion.

Et mål av Kevin Larsen i det 89 minuttet, og et mål av Joel Lindpere i det 94 minuttet reddet TIL fra cupexit.
At det er vanskelig å ta seg videre fra tidlige runder i NM cupen fikk TIL føle på kroppen i dagens 2. runde kamp borte mot Stålkameratene.

TIL gikk oppskriftsmessig i ledelsen i det 45 minuttet, og alt så bra ut til pause. Etter hvilen hadde Stålkameratene skjønt at det ikke var umulig å skremme TIL. Laget går frekt og freidig ut og utligner TILs ledelse allerede 4 minutter ut i andre omgang.
I det 59 minuttet må tilskuerne på Moheia kunstgress gni seg i øynene. Stålkameratene tar ledelsen 2-1 mot TIL.

Laget fra Mo i Rana kjemper som løver resten av omgangen, og kun noen små minutter skiller suksess for Stålkameratene og fiasko for TIL.
Dessverre for Stålkameratene og heldigvis for TIL ordner det seg på slutten av kampen. Først i det 89 minuttet med Kevin Larsen, deretter i det 94 minuttet med Joel Lindpere.

Ikke bare var det ett viktig mål Joel Lindpere scoret, det var også ett historisk mål, nemlig scoring nummer 3000 for TIL siden starten i 1921. I denne perioden har TIL scoret: 2137 seriemål, 327 i den Nord-Norske cupen,  484 i den Norske cupen,  7 Royal League-mål, 21 i Europacupen og 24 i forskjellige kvalikk-kamper. Dette skulle ble 3000 mål tilsammen..

TILs beste var Lars Iver Strand.   Dommer var Inge Henning Andersen fra Bodø/Glimt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirk Haldorsen).

Oppdatert: 29.05.2009