Tippeligaen 2008: Tromsø IL - Vålerenga IF

Seiersjubel.

Der er umulig å ikke la seg imponere over TILs forsvarspill . I to kamper, begge mot medaljekandidater, har TIL kun tillatt fire sjanser imot.  Fire sjanser mot Lillestrøm og Vålerenga. Fantastiske tall man bør legge ekstra godt merke til. For her ligger nøkkelen til TILs muligheter for suksess i årets sesong.

TIL starter sterkest. Etter ti minutter er Tommy Knarvik nær ved å sende TIL i ledelsen, men skyter like utenfor mål fra nitten meter. Deretter er TIL farlig frampå flere ganger før kampen roer seg  inntill slutten av omgangen. I det 42. minutt er Sead Ramovic på bærtur, og Morten berre er nær ved å score på en lobb fra 16 meter. Men det står 0-0 ved pause etter en sjansefattig første omgang.

TIL åpner sterkest i andre omgang, og er det ledende laget i hele omgangen.  I det 69. minutt blåser dommeren for straffe etter at Miika Koppinen blir holdt i feltet. Sigurd Rushfeldt setter straffen sikkert i høyre hjørne. I det 78. minutt går Lars Iver Strand av banen, etter å ha blitt møtt med pipekonsert hver gang han var i besittelse av ballen. Minuttet etter får Keijo Huusko gult kort for å forsøke å filme seg til  et frispark. I det 90. minutt sender Tommy Knarvik Alfheim til himmels med et godt skudd fra over 20 meter.

Sigurd Rushfeldt satte scoringsrekord med sitt  65 seriemålet for TIL, han passerte dermed Ole Martin Årst 64 mål.. Han er også likt med samme Ole Martin i antall scorete offisielle mål. (95 mål).

TIL og banens beste var denne gangen Miika Koppinen. Han spiller strålende og taper knapt en duell og bryter mange angrep.   Dommer var  Svein Erik Edvardsen fra Hamar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 06.04.2008