Tippeligaen 2008: Tromsø IL - Rosenborg BK

Dagens mann på Alfheim - Adriano Munoz, her scorer han 2-0 målet.

Etter tolv minutter ble Sigurd Rushfeldt skadet og ble erstattet med Adriano Munoz. I det 15. minutt skyter Marek Sapara slik at Sead Ramovic må strekke seg ut i full lengde. Returen tar han selv. Minuttet etter er Steffen Iversen alene med Ramovic, men avslutter tidlig og dårlig.  Etter 30 minutter avklarer Tore Reginiussen med en heading som går over alle. Morten Moldskred løper fra  Andreas Nordvik og scorer. To minutter senere bryter TIL gjestene på egen 16-meter. Seks syv trekk senere scorer Adriano Munoz etter et fantastisk angrep. Han putter fra fem meter etter et på et innlegg fra Joel Lindpere. På overtid scorer Munoz sitt andre for dagen. Nordvik avklarer svakt. Ruben Yttergård Jenssen får ballen og spiller en genial pasning til Munoz som gjør ingen feil alene med keeper. Dermed 3-0 til TIL.

RBK får kun en sjanse etter pause og den kommer etter 53 minutter. Steffen Iversen flikker ballen videre foran Ramovic, men Didier Konan Ya bommet fra to meters hold. Resten av omgangen eide TIL. Etter 56 minutter header Tore Reginiussen i tverrliggeren etter corner fra Tommy Knarvik.. I det 74. minutt driblet Moldskred av en mann, gikk inn i feltet og la ballen ut 45 grader til Knarvik som skjøt to meter over. Et minutt senere feilberegner Nordvik et langt fremspill fra Miika Koppinen, og Moldskred får avsluttet fra kloss hold, men RBK-keeper Alexander Lund Hansen reddet. Fire minutter før full tid ble det 4-0. Munoz stjal ballen fra en Rosenborgspiller og spilte fri Moldskred: Han vendte bort Christer Basma og skjøt fra spiss vinkel. Men det var så mye snert i skuddfoten at Lund Hansen var sjanseløs.

For fire år siden spilte TIL en kjempekamp og vant 4-1, denne ble kåret som den beste kampen TIL noen gang har spilt. Denne kampen var i samme klasse, dette er en kamp som blir husket.

På et meget godt TIL-lag hvor mange utmerket seg med ypperlig spill, kårer vi Adriano Munoz som TIL og banens beste.   Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 04.08.2008