Tippeligaen 2008: Tromsø IL - Molde

Sigurd har nettopp scoret 1-0 målet.

Etter syv minutter headet Helge Haugen i egen tverrligger og TIL fikk avverget. 24 minutter ut i kampen tok Molde ledelsen etter at Pape Pate Diouf kom seg fri og alene med Sead Ramovic satte han ballen i mål via tverrliggeren. Åtte minutter senere la Tom Høgli inn til Sigurd Rushfeldt på bakre stolpe. Men han var ute av balanse og skjøt over. Seks minutter før pause utlignet TIL. Hans Åge Yndestad spilte Rushfeldt fri som vendte vekk Christian Steen. Alene med keeper scoret Sigurd sikkert. Fire minutter senere var Morten Moldskred alene gjennom, men avsluttet svakt. På overtid headet Daniel Berg Hestad fra syv-åtte meter, men Ramovic reddet.

To minutter ut i andre omgang spilte Moldskred til en umarkert Rushfeldt på bakre stolpe. Skuddet gikk via keeper og stolpen til corner.  Etter 54 minutter tok TIL ledelsen. Et frispark fra Tommy Knarvik ble headet i eget mål  av Berg Hestad. Kun tre minutter senere snek Diouf seg mellom to forsvarere og scoret alene med Ramovic. Og etter tre nye minutter tok TIL ledelsen nok engang. Knarvik la inn til Rushfeldt som headet ballen i mål via stolpen. Og det gikk kun seks minutter før Moldskred økte til 4-2 etter at han rundet keeper og scoret sikkert fra spiss vinkel. Etter 72 minutter reduserte Molde til 4-3 ved Diouf på et fantastisk volleyskudd, og tre minutter før slutt utlignet Jose Mota fra kort hold etter en corner. Innbytter Aksel Berget Skjølsvik kunne sikret borteseier, men Sead Ramovic reddet skuddet og TIL på overtid.

TILs beste var Sigurd Rushfeldt. Han gjør smarte valg med ballen så og si hver gang. Holder godt på ballen, vinner det meste i lufta og scorer to vakre mål.   Dommer var Terje Hauge fra Olsvik.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 20.10.2008