Tippeligaen 2008: Tromsø IL - Lyn

Sigurd avgjorde kampen.

TIL startet friskest og etter ni minutter kommer kampens første skikkelige sjanse. Morten Moldskred legger igjen til Sigurd Rushfeldt som skyter utenfor fra god posisjon. Fem minutter senere får Moldskred stå umarkert på ti meters hold. Han skyter, og rusende mot mål kommer Infridi Sigurdsson. Selvmålet og 1-0 er et faktum. Det neste kvarteret kommer Lyn mer inn i kampen, uten at TIL-målet noen gang er truet. I stedet greier Moldskred etter forarbeid å legge inn til Rushfeldt, som umarkert kan heade inn 2-0 på bakre stolpe i det 28. minutt. Like etterpå får både TIL og Lyn hver sin stor sjanse, men stillingen står seg til pause.

TIl oppretter presset i andre omgang som i første, og i det 52. minutt er Moldskred nær ved å score et svært pent mål. Med en mann i ryggen i straffefeltet vender han opp og skyter fra noe skrått hold. Ballen går hardt i tverrliggeren, spretter på bakken og ut. Seks minutter senere greier Paul Obiefule med en pen og hard takling å få både Tore Reginiussen og Morten Moldskred til å bli liggende nede. Klart gult kort. Videre følger to sjanser til hvert av lagene, og kun en oppvakt Sead Ramovic hindrer Espen Hoff å redusere via et TIL.bein. For Sigurd er det stolpen som står i veien i det 83. minutt. Kampen ender 2-0.

TILs beste var Hans Åge Yndestad. Tar Bjarnasson helt ut av kampen. Løper ufattelig mye. Innvolverer seg offensivt som aldri før. Dette var nok Hans Åges beste kamp.   Dommer var Svein-Erik Edvardsen fra Hamar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 26.05.2008