Tippeligaen 2008: Tromsø IL - HamKam

5. strake seier

I kampens første sjanse scorer Ham-Kam et mål som kommer som er lynnedslag fra klar himmel. Ballen lempes opp i lufta, og Roman Kienast vinner duellen mot Tore Reginussen på 16-meteren. Ballen går rett til Oliver Karekezi, som dunker den inn. En ubesluttsom Sigurd Rushfeldt kan redusere to minutter senere, men sjansen ebber ut. Istedenfor blir det Morten Moldskred som utnytter en keepertabbe etter 11 minutter, 1-1. Kampen fortsetter i relativt høyt tempo. Etter 22 minutter får Ham-Kam to raske sjanser. Først stusser Miika Koppinen ballen i tverrliggeren. Deretter greier TIL-forsvaret så vidt å blokkere ett skudd fra Kienast. Dermed går tempoet i kampen litt ned. Ingen av lagene kommer til flere store sjanser, men Tom Høgli og Tommy Øren rekker begge å felle hverandre for så å pådra seg gule kort.

Andre omgang starter med et godt TIL-angrep med innlegg fra Knarvik, men avslutningen til Moldskred blir for svak. Etter 55 minutter er Sigurd Rushfeldt nok en gang ubesluttsom. Etter et hjørnespark står han plutselig alene i feltet. Han somler, og to Ham-Kam-spillere rekker å blokkere skuddet. TIL fortsetter å presse. Rushfeldt skyter centimetre utenfor etter å ha blitt stusset gjennom av Knarvik etter 68 minutter. Etter 82 minutter kommer den forløsende scoringen: Ruben Yttergård Jenssen får ballen fra Adriano Munoz på et hælspark. Han fortsetter litt og skyter. Jubelen står i taket på Alfheim og stillingen står seg ut kampen.

Nå innehar TIL tredjeplassen, og det med en kamp mindre spilt enn de andre. Hvor skal dette ende ?

På et godt TIL-lag kårer vi Morten Moldskred som TIL og banens beste. Bekrefter storformen med en ekte goalgetterscoring. Han er veldig bevegelig og er innvolvert i mangen av TILs sjanser.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 21.07.2008