Tippeligaen 2008: Tromsø IL - Brann

Morten Moldskred tilbake etter langvarig skade.

Fra første spark på ballen var det TIL som var det førende laget. Men selv om de hadde mesteparten av spillet innledningsvis, var det Brann som kom til den første store sjansen. Njogu Demba-Nyren kommer alene igjennom mot Sead Ramovic, men avslutningen han går rett på TIL-keeperen. Kun tre minutter senere er det Morten Moldskred som viser seg frem med et herlig dribleraid. TIL-spissen prøver å skru ballen fra skrått hold ved 16-meteren, men ballen stryker stolperoten og går utenfor. Etter dette kommer TIL seg til noen småfarligheter, men de virkelig store sjansene lot vente på seg.

Ti minutter ut i andre omgang spiller Moldskred en smart stikker gjennom til Sigurd Rushfeldt, som kommer alene mot Brann-keeper Håkon Opdal, men da han skal plassere ballen i målet med venstrefoten, blir han blokkert i siste liten. Etter dette senker Brann-laget seg veldig langt ned på banen, og TIL fortsetter å presse på. Etter 57 minutter kommer nok et farlig innlegg fra høyresiden. Ballen ender hos Rushfeldt som prøver å heade ballen i bue over Opdal. Denne gangen får Brann-keeperen så vidt slått ballen unna til corner. Også Miika Koppinen hadde sin mulighet. Fem minutter før slutt mottar han ballen inne i Branns 16-meter. Der får han vende opp, men skuddet går håpløst langt utenfor.

I ettertid var de veldig mye surmuling fra Branns spillere og trener om kunstgresset på Alfheim. Man skulle ikke tro at dette gresset er kvalfisert som det beste som fins på markedet. Synes det er bedre Brann-spillerne konsentrerer seg mer om sitt eget spill, dette var nemlig bedrøvelige saker.

Tore Reginiussen sto fram som den store hærfører og får utmerkelsen som TILs og banens beste spiller.    Dommer var Brage Sandmoen fra Kjeldsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Bladet Tromsø).

Oppdatert: 05.12.2007

Del dette: