Tippeligaen 2008: Stabæk - Tromsø IL

Sigurd hylles i media

Tore Reginiussen får i det sjette minutt kampens første sjanse når han får skyte fra ti meter, men skudet blir blokkert. Daniel Nannskog kommer fri i det åttende minutt, men Sead Ramovic stopper innlegget før det når fram til en helt fri Gunnarsson. Etter tretten minutter kommer Hauger fri på et smart løp på høyresiden, og slår inn til Nannskog som på første stolpe styrer inn 1-0. En utrolig lobb av Morten Moldskred gir 1-1 bare minuttet etter Stabæks scoring.  I det syttende minutt får Stabæk straffe etter en hands av Miika Koppinen. Ramovic redder imidlertid Nannskogs forsøk fra straffemerket. I det 28. minutt scorer Douglas Sequeira på innlegg fra Tom Høgli. Tar ned ballen, holder Segerstrøm på avstand og skyter ballen forbi Knutsen til 2-1. TIL kontrollerer kampen, men kommer ikke til de store sjansene. Så kommer Moldskred med en magi: vender bort en mann og smeller ballen i nærmeste hjørne fra 25 meter. Keeper Knutsen står feil og er helt utspilt. Dermed 3-1 til pause.

Stabæk får andre omgangs første sjanse etter tre minutter, men Segerstrøm header over. I det 52. minutt reduserer Stabæk til 2-3 ved Andersson, etter et fint kombinasjonsspill med Gunnarsson og Keller. TIL scorer bare to minutter senere, når Yndestads kast blir flikket videre av Moldskred. Sigurd Rushfeldt skjærer inn foran Skjønsberg og tupper ballen i mål til 4-2. Så starter Stabæks stormløp. Andersson heading i det 63. minutt går like utenfor. I det 67. minutt er det Alanzinho som forsøker seg med en heading, men TILs målvakt redder godt. Like ekstrem er redningen når Nanskog prøver seg alene med Ramovic, men avslutningen blir for dårlig. Det siste kvarteret har TIL grei kontroll, og tar en sterk borteseier.

TIL og banens beste var Sead Ramovic. Han redder straffe på et viktig tidspunkt i kampen. Har i tillegg tre ekstremredninger som holder TIL inne i kampen i andre omgang. Gode igangsettinger og rutinert uthaling av tid.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Fløy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Bladet Tromsø).

Oppdatert: 30.06.2008