Tippeligaen 2008: Rosenborg BK - Tromsø IL

Kong Sead av Lerkendal.

Kampen startet rolig uten at så mye skjedde foran de to målene. Etter 25 minutter spilte Tommy Knarvik fri Sigurd Rushfeldt, men TIL-spissen fikk ikke nok trøkk på skuddet. 11 minutter senere får spissmakker Adriano Munoz sjansen fra seks meter, men han skjøt ballen langt over. Rett før pause fikk TIL en gigantisk sjanse. Hans Åge Yndestad brøt et Rosenborg- angrep, og stormet fremover på banen. Han spilte til en umarkert Munoz, som på grunn av et dårlige førstetouch fikk mindre tid, og skuddet ble blokkert.

To minutter ut i andre omgang får RBK en stor sjanse, men Sead Ramovic redder etter en heading fra Alexander Tettey. Etter 57 minutter scorer TIL. En corner fra Tommy Knarvik ble møtt av Miika Koppinen som vakkert headet inn 1-0 via stolpen. RBK var frampå ved et par anledninger etter scoringen uten at det ga resultater. Etter 68 minutter burde det stått 2-0. Joel Lindpere la vakkert inn til Sigurd Rushfeldt som headet uforstyrret i tverrliggeren fra syv meters hold. Her scorer Sigurd i ni av ti tilfeller. Ett minutt senere er Øyvind Storflor gjennom. Han rundet Ramovic, men vinkelen blir for skrå og endte uten scoring. Tolv minutter før slutt får Marek Sapara skutt, men Sead reddet glimrende. Seks minutter før slutt skyter Tommy fra 20 meter, men ballen går like utenfor. Sigurd fikk et par halvsjanser på tampen av kampen, men det ble med Miika Koppinens scoring.

Det var mange gode TIL-spillere i denne kampen, nevner Sead Ramovic, Mikka Koppinen og Tommy Knarvik. Vi ender på Miika Koppinen som foruten å score seiersmålet er god i duellspillet og rydder godt opp i farlige situasjoner.    Dommer var Kjetil Sælen fra Arna/Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Bladet Tromsø).

Oppdatert: 28.04.2008