Tippeligaen 2008: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Tore Reginiussen klar for det Norske Landslag.

TIL er det dominerende laget fra start og styrer mesteparten av spillet på Aspmyra Stadion. De sliter likevel å komme til de store mulighetene. Joel Lindpere får fyre av et skudd fra drøyt 12 meter, som går fem meter til side for mål. 20 minutter ut i omgangen er det Martin Knudsen som header over på et hjørnespark. Etterpå er det Sigurd Rushfeldt spm får stå alene på fem-meteren, men ballen går rett på Glimt-keeper Londak. Bodø/Glimt slet lenge med å til sjanser, men da Hamoud slår ballen inn i feltet etter 34 minutter, får Martins til en mesterlig avslutning og det står plutselig 1-0 til Bodø/Glimt. TIL prøver etter dette å utligne før lagene går til pause, men uten hell.

I andre omgang har TIL ballen mest og prøver å skape sjanser. Som i første sliter de med samhandlingen offensivt. Ti minutter ut i omgangen kommer Morten Moldskred til en heading etter innlegg fra Lindpere, men headingen går tre meter utenfor. Etter 70 minutter slår Moldskred en farlig ball inn foran keeper. Der får Glimt-keeper forstyrret akkurat nok til at Rushfeldt ikke får kontroll over ballen. Etter dette flyttet TIL laget veldig høyt på banen, noe som gir Glimt stor kontringsmuligheter. Bjarnarson får forsere nesten over hele banen, men skuddet hans fra 16-meteren går langt over. På overtid får Trond Olsen testet skuddfoten fra omtrent 25 meter, og kliner ballen i krysset. Dermed ender kampen 2-0 til Bodø/Glimt.

TILs beste var Tom Høgli, han har full kontroll på Trond Olsen i første omgang og klarer å bidra framover på banen etter hvilen. Rolig og sikker med ballen, men velger ofte langpasninger når TIL bli liggende under.   Dommer var Svein Oddvar Moen fra Haugar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 19.05.2007