Tippeligaen 2008: Aalesund FK - Tromsø IL

Sahlmann signerte for TIL

Aalesund FK fikk første sjanse i kampen etter åtte minutter. Ballen strøk like utenfor stolpen til Sead Ramovic etter frispark fra Jæger fra 22 meter. Syv minutter senere taper Tore Reginiussen en luftduell med Aarøy, og ballen havner hos Parr som skyter halvmeteren utenfor bortre stolpe fra 14-15 meter. Etter 20 minutter får TIL sin første sjanse, men keeper Lie redder forsøket fra Morten Moldskred. I det 27. minutt skyter Helge Haugen fra 25 meter, men keeper er ute i hjørnet og får slått til corner. Minuttet senere er ballen i mål. En dårlig avklarering etter corner og ballen havner i beina til Kevin Larsen. Han dro til på direkten, ballen gikk via en forsvarer og plutselig sto Moldskred alene. Han snurrer rundt og skjøt mens ballen fortsatt var i lufta. En flott prestasjon. Resten av omgangen var uten sjanser.

Etter 58 minutter kunne det fort stått 2-0. Tommy Knarvik spilte en flott pasning til Moldskred. Han slo ballen videre på bakre stolpe til Sigurd Rushfeldt, som var centimetre unna scoring. Keeper stopper ballen med en beinparade på streken. Like etter mente TIL seg snytt for straffe da de mente Fjørtoft handset på et skudd fra Knarvik. Ti minutter før slutt økte Moldskred til 2-0. Et innlegg fant hode til Rushfeldt, som headet ballen ned til Adriano Munoz. Han spilte til Moldskred som vakkert plasserte ballen i langhjørnet fra 14-15 meter. Rett før slutt måtte Ramovic gi retur på et skudd fra AaFK. Returen havnet hos Aarøy, som enkelt kunne redusere til 1-2. Tre minutter på overtid scoret Rushfeldt. Joel Lindpere serverte ballen på et sølvfat til spissen som enkelt satte ballen i mål.

Morten Moldskred var TIL og banens beste. Han scorer to mål, er et konstant et uromoment. Men ser ikke alltid når medspillerne er ledige.   Dommer var Kristoffer Helgerud fra Lier.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 14.07.2008