Tippeligaen 2007: Tromsø IL - Rosenborg BK

Kenny Stamatopoulos kan bli leid ut til Toronto.t

Allerede etter tre minutter får Morten Moldskred TILs første sjanse etter frispill fra Sigurd Rushfeldt. Skuddet fra skrått hold reddes imidlertid av RBK-keepr Lars Hirschfeld. Tre minutter senere header Hans Åge Yndestad like over fra god posisjon. TIL tar ledelsen etter 16 minutter da Yndestad slår en perfekt stikker til Rushfeldt som igjen serverer Moldskred på åpent mål. Ti minutter før pause slår radarparet Moldskred/Rushfeldt til igjen. "Rush" stusser et langt oppspill til Moldskred som trikser litt før han tupper ballen i det tomme Rosenborg-målet.

TIL skaper et par nesten sjanser i begynnelsen av andre omgang, men den første store sjansene etter pause kommer i det 61. minutt da Christian Steen tar ballen på hælen etter en corner og den går like til side for RBK-målet. Etter 76 minutter skaper Rosenborg sin første sjanse i kampen, men Sead Ramovic redder Kones avslutning på en glimmrende måte. Alexander Tettey scorer på et mesterlig langskudd på gjestenes andre sjanse i kampen, og Steffen Iversen får etter det en god mulighet til å utligne, men Ramovic redder.  Rosenborg kommer ikke nærmere utligning enn tverrliggerskuddet fra Konne tre og et halvt minutt på overtid.

Vi tar også med de annulerte scoringene fra Sigurd Rushfeldt (offside) og den som  dommeren var for snar til å blåse, han innrømmet selv at her skulle han ha brukt fordelsparagrafen.  

Vi tar med tre spillere for å kåre TIILs beste denne gangen, det er keeper Sead Ramovic, Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 30.07.2006

Del dette: