Tippeligaen 2007: Tromsø IL - Brann

Morten sendte seriemestrene hjem med stortap.

TIL åpnet best og Morten Moldskred hadde en ball i nettet allerede etter to minutters spill, men målet ble tvilsomt annulert for offside. Etter 20 minutter fikk Joel Lindpere drømmetreff fra langt hold, men landslagkeeper Håkon Opdal avverget mesterlig. På den påfølgende corneren hadde Christian Steen en stor sjanse, men fikk ikke kraft nok i headingen. Etter 33 minutters spill tok TIL ledelsen etter at Lars Iver Strand regisserte et nydelig angrep som Moldskred ekspederte i Brann-nettet med venstrefoten. Fire minutter før pause hadde gjestene en stor sjanse, da Sjøhagen smalt lærkula i stolpen.

Etter pause dominerte TIL fullstendig. Allerede etter ett minutt hadde Strand en avslutning som Brann avverget på streken.  Syv minutter senere vant Martin Knudsen ballen frekt fra fra Brann-stopperen Walde, og Moldskred fikk fritt leid mot mål og dermed 2-0.  Fire minutter senere noterte Moldskred seg for kampens tredje scoring. Fra atten meter dro han seg forbi flere Brann-spillere og satte ballen i mål via både Opdal og stolpen. Den siste halvtimen ble den en ren parademarsj for "Gutan" som fikk en perfekt avslutning på sesongen.

Som mann skjønner var det enkelt å kåre TILs og banens beste spiller, det ble tremåls-scoreren Morten Moldskred. Det lyser selvtillit av hat trick-helten.  Tre mål og strålende spill. Landslagklasse. Dødballene hans kan nok forbedres.   Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals Blink.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 05.11.2007