Tippeligaen 2007: Tromsø IL - Aalesund FK

Agnar Christensen er skuffet over tapet.

Dette var kampen der TIL skulle vise at laget hører hjemme i toppen av årets Tippeliga. Klar favoritt mot bunnlaget Aalesund. Sterk hjemmestatistikk denne sesongen. En slags eksamen, om du vil - etter en oppløftende sesongstart. Den ble ikke bestått. Det ble stryk med god margin etter klart årsverste på hjemmebane. 0-2 for Aalesund som nekter å tape i Tromsø, var ikke bare en stor nedtur. Det var en gedigen nedtur.

Åpningen var ikke så ille. Sigurd Rushfeldt misbrukte en stor sjanse etter fem minutter - og headet pent ned til Lars Iver Strand ikke lenge etterpå. Resten av omgangen var like underholdende som å se maling tørke. Aggresiviteten var dårlig. Backene kom ikke opp i angrep - og dermed kom TIL nesten aldri til innlegg fra kantene. Rytmen i det offensive spillet var fraværende. Og da ble også arbeidsbetingelsene vanskelig for spissene på topp. Det er lenge mellom hver gang TIL skaper så få målsjanser på Alfheim.

Da går det som det ofte går, motstanderene scorer i stedet. Sunnmøringene spilte gjerrig, de lå lavt i 4-5-1 og gjorde det vanskelig for TIL. Det er akkurat da man må spille bredt. doble på kant, slå innlegg og pøse på med folk inne i boksen.. Det eneste virkelige gode innlegg som kom fra kanten var det innbytter Ruben Yttergård Jenssen som sto for. Da steg Martin Knutsen høyt til værs og headet i stanga.

TILs beste denne gang var Christian Steen.   Dommer var Svein Erik Edvardsen fra Hamar IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 11.06.2007

Del dette: