Tippeligaen 2006: HamKam - Tromsø IL

Steinar Nilsen fikk nok en gang en drømmestart som trener i TIL. Det kan han først og fremst takke Hans Åge Yndestad for. Riktignok fikkk "Gutan" den værste åpningen som kan tenkes - baklengst etter 11 sekunder.  Vertene var det beste laget de 20 første minuttene. Men så kom tryggheten inn i TIL-laget. "Gutan" traff med de fleste pasningene, løpene stemte og til slutt kom scoringene. Derfor kunne Ole Martin Årst utligne til 1-1 før pause, det etter et flott forarbeid av Sigurd Rushfeldt. Hadde rett vært rett, hadde TIL ledet til pause. Ole Martin Årst hadde to store sjanser. Hans Åge Yndestad hadde et skudd som gikk rett på keeper.

- Vi snakket om at Ham-Kam kunne få et tidlig mål, men vi forandret ikke på opplegget. Laget står på hele kampen, akkurat som teamet rundt meg gjorde. I dag er jeg en stolt leder, sier trener Steinar Nilsen.  Minst like stolt var Hans Åge Yndestad. For første gang scoret han to ganger i TIL-drakten.

Hans Åge Yndestad startet faktisk angrepet som sendte TIL i ledelsen 2-1. Han spilte fri Lars Iver Strand. håpet at han skulle legge den på bakre stolpe. Det gjorde han og dermed var det kun å skli ballen inn.  På det siste målet var det Ole Martin som spilte Hans Åge fri.  Etter kampen var det Hans Åge alle skulle prate med.  - Selvsagt var det artig, innrømmer TIL-spilleren, som har slitt med jernmangel i begynnelsen av sesongen. På slutten av kampen var TIL-treneren kynisk. Han sendte nesten ikke folk fram på dødballene.

TILs beste var denne gang Hans Åge Yndestad og den nye keeperen Sead Ramovic.   Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals Blink.

Oppdatert: 14.08.2006