Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Rosenborg BK

I TIL-garderoben etter forrige kamp mot Viking var gjennomgangsmelodien at "vi er for gode til å rykke ned". Jeg skjønner hva spillerne mener. Det er jevne, tette kamper hele veien i årets serie - der TIL så langt har fått dårlig betalt for bra prestasjoner. Denne kampen var nok et eksempel. Spillet minner ikke om nedrykkssesongen 2001 eller nesten-nedrykket i 2003. Men samtidig er det urovekkende hvis den tanken får ta overhånd i TIL-leiren.  Ingen er nemlig for gode til å rykke ned.

TIL går inn i fotballferien med begge beina godt plantet i kvikksanden i bunnstriden. TIL sliter i spillerjakta etter at "Sirkus Svenning" kulminerte i en Viking-signatur. De fleste lagene rundt TIL på tabellen har fått forsterket sin spille-stall etter at overgangsvinduet åpnet. 12 poeng etter 13 kamper. Men TIL-trener Otto Ulseth vil ikke bruke ordet krise - fordi det bare handler om idrett. -Situasjonen er ille. Under ett poeng i snitt er for dårlig. Vi må bare erkjenne det. Derfor må vi ikke lyve og si at det som skjer er godt nok, sier TIL-kaptein Ole Martin Årst.

Nok en gang styrte TIL en kamp på hjemmebane. To glipper i forvaret sørget for at Rosenborg fikk ro i leiren med to scoringer. Sju minutter ut i andre omgang headet Ole Martin Årst inn sitt sjette mål for sesongen etter innlegg fra Karim Essediri. Dermed trodde publikum på poeng. Men nok en gang klarte ikke TIL å utnytte et spillemessig overtak. TIL dominerte store deler av første omgang. Først etter 29 minutter skapte Rosenborg sin første sjanse. Benjamin Kibebe avklarte rett ut i beina på Fredrik Winsnes. Han fant Torstein Helstad, som igjen fant nettmaskene. Tre minutter før pause var det Aleksander Ødegaard som scoret på et skudd fra 16-meters hold.

Men etter hvilen hadde både Ole Martin Årst, Jonas Johansen og Lars Iver Strand muligheter til å berge ett poeng. Men det skal nevnes at Knut Borch hadde flere gode redninger.

Dagens TIL-spiller var Bjørn Johansen. Viser igjen at han har funnet formen i sommer. Elegant, ballvinnende og sentral de 70 minuttene han var på banen.   Dommer var Espen Berntsen fra Vang.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 04.07.2005

Del dette: