Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Molde

Først reddet han på streken på 1-1. Så headet han inn gavepakken av et ufortjent seiersmål, som gir klubben styrket tro på at plassen i Tippeligaen skal berges. Ole Martin Årst (31) var dagens TIL-helt på Alfheim Stadion. - Jeg tror du så på spillerne hvor mye denne seieren betydde, i jubelsenene etter kampen. Det var i alle fall lenge siden jeg har vært så glad, gliser Ole Martin Årst. TIL hadde akkurat vunnet sin første kamp i Tippeligaen siden 8. mai. Og for første gang på Alfheim Stadion siden Ham-Kam gjestet Tromsø 17. april. Det er nøyaktig fire måneder siden.

TIL skapte kun de to målsjansene som sørget for to scoringer, og tre veldig viktige poeng i nedrykkskampen. Seier førte TIL opp på kvalikkplass.. TIL var heldig for første gang, ettersom det var Molde som skapte mest.  - Jeg tenker kun på poengene. Vi har hatt nok gode prestasjoner, uten at vi har fått poeng for det i år, sier trener Steinar Nilsen. Han kan i hovedsak takke Ole Martin Årst for de tre poengene. Og selvfølgelig Molde-keeper Lars Ivar Moldskred som forærte TIL et råbillig seiersmål.

Sjansemessig var Molde best de første 45 minuttene. Spillemessig var det jevnt, og foran mål var lagene like god.  TIL falt lenger tilbake på banen etter scoringen, og Molde mer med i kampen.  Benjamin Kibebe fikk stå helt umarkert ved TILs scoring, mens Stian Ohr fikk drømmetreff etter en heller svak klarering av Roar Christensen. Også andre omgang hadde Molde de fleste sjansene. Spillemessig var det jevnt, men TIL fikk den scoringen som avgjorde kampen. En julegave pakket inn og servert av Molde-keeperen.

Benjamin Kibebe feiret 24. årsdagen sin lørdag med å score sitt første mål for TIL. Samtidig har han funnet tonen med Morten Pedersen.

Samme Morten Pedersen ble dagens TIL-spiller. Solid spill, stopper godt og leser trekkene til Molde. Danner et sold stopperpar sammen med Kibebe.    Dommer var Roy Helge Olsen fra Våg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 12.01.2005

Del dette: