Tippeligaen 2004: Viking - Tromsø IL

TIL avsluttet denne kampen i sin beste vårsesong noensinne, (med unntak av 1990 da vi også ledet, med ett poeng mer). Aldri før har gutan ledet eliteserien over så lang tid. Dette er selvsagt årets store positive overraskelse i norsk fotball. Spørsmålet som melder seg nå som spillerne tar noen dagers ferie er: Vil TIL  være et topplag også til høsten?  Eller er vårsesongens opptur bare en halveis drøm?  En tilfeldighet?.

Kampen startet meget godt for TIL, med en stor målsjanse allerede i åpningsminuttene. Og etter 20 minutter tok TIL ledelsen etter et strålende angrep. Miika Koppinen sendte Karim Essediri fri, og han forserte helt ut til cornerflaget, hvor han slo en perfekt ball inn foran mål, der dukket Morten Gamst Pedersen opp og scoret enkelt.

Men hvor lenge var Adam i Paradiset, Viking utlignet bare seks minutter senere, etter en nydelig heading fra Brede Hangeland. Dermed var lagene like langt. Og stort mer skjedde det ikke denne runden. Andre omgang ble en litt slapp stillingskrig hvor målsjansene ikke akkurat florerte. Men to minutter på overtid smalt det.

Jonas Johansen ble felt rett utenfor 16-meters streken. Steinar Nilsen fikk den gode følelsen, og han bestemte seg til å ta frisparket. Ballen føk inn som et prosjektil, via en Viking-kropp. Keeper Frode Olsen hadde ikke en sjanse. Dermed kunne TIL for første gang på veldig lenge gå av banen med en borteseier.

TIL kom til Stavanger med fire strake tap borte som ballast, og med en dårlige statistikken i oljebyen. Men for sjette gang i år, av syv mulige tok TIL ledelsen på fremmed gress etter et strålende angrep. Viking hadde mange balltap på egen halvdel i starten, men TIL klarte ikke å utnytte dette. Tett og jevnt, to gode forsvar sørget for at at det ble få målsjanser.

TIL "mistet" både Christensen og Bummen med skader, og det ble tungt mot slutten.

Så dundret kapteinen til. Steinar Nilsen ble matchvinner og han gjør ellers en kanonjobb i forsvaret sammen med Moen og backene. Steinar fremstår som en leder på banen.    Dommer var Stig Rune Krokdal fra Nessegutten.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 04.07.2004

Del dette: