Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Viking

TIL spilte sin 1300. offisielle kamp siden den første i 1921. Og hvilket jubileum. TIL har aldri i Tippeligaen eller toppdivisjonen hatt bedre åpningskamp. "Gutan" vartet opp med festfotball og imponerte stort da de utspilte Viking etter alle kunstens regler.

Viking har aldri vært så ydmyket i en serieåpning. Siddisenes verste tap ga, samtidig TIL tidenes beste sesongstart. Bestenoteringen fra 2003 da TIL slo Stabæk 3-0 på bortebane, ble slått. - Jeg har aldri drømt om en slik serieåpning. Det var over all forventning. Vi spilte en utrolig bra kamp, sier Ole Martin Årst. - Veldig gledelig. Og så i første forsøk på hjemmebane, sier Per Høgmo. TIL-treneren er ikke så veldig overrasket over det hans disipler viste fram mellom snøbygene.

Feiende flott angrepsfotball sørget for fire veldig flotte mål:   1-0: Lars Iver Strand dribler av et par spillere, slår til Karim Essediri som med et flott innlegg finner Morten Gamst Pedersen, som enkelt sklir inn årets første TIL-mål.     2-0: Ole Martin Årst spiller Strand gjennom, som bare to meter fra dødlinja elegant kippet ballen over Frode Olsen.   3-0: Corner fra Morten Pedersen. Stuss på første stolpe fra Miika Koppinen, og fra en halv meter satte Thomas Hafstad ballen i mål.   4-0: Innlegg fra Gamst Pedersen som Lars Iver Strand lot gå mellom beina. Essediri fikk en enkel jobb med å score fra syv meter.

Da snøen for alvor begynte å lave ned, og det grønne gresset ble dekket av hvit nysnø, lå det liksom i kortene at dette ville bli en minnerik forestilling. Det blir det alltid når TIL-spillerne får snø under knottene på Alfheim. Som for eksempel mot Chelsea i 1997. Og mot Aalesund høsten 2002.   Andre omgang er noe av det beste TIL har vist siden maskineriet fungerte som best  i 1999 sesongen. Vel var Viking svake, men det skal ikke legge en demper på TILs prestasjon. 13-0 i målsjanser sier det meste om et lag som har spilt på seg mye selvtilit. Og når vi vet at foruten de fire målene TIL scorte, brente Ole Martin Årst et straffespark på stillingen 1-0.  

Beste TIL-spiller var nok Lars Iver Strand.    Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 13.04.2004

Del dette: