Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Odd Grenland

Odd,Grenland kom til Tromsø med vissheten om at TIL ikke hadde avgitt poeng på hjemmebane i år. Som ventet la gjestene seg lavt, og det ble vanskelig for TIL å finne rom de første 45 minuttene. I tillegg slet "Gutan" med på presisjonen på de pasningene/innleggene som kunne gitt målsjanser. Mer trøkk etter pause, og da kom også "Gamst`n" for fullt. I sum ble det for mye for Odd som ikke klarte å stå i mot. . Nok en fortjent hjemmeseier etter en imponerende andre omgang.

Seiers-smilende tilbake på Alfheim, for sjette gang på rad i år. Det etter en tilsynelatende treg start. - Vi brukte første omgangen til å mørne de. I andre omgang spilte vi Odd ut, sier trener Per Mathias Høgmo. - Vi vet vi er godt trent, og vet vi får rom og muligheter bare vi fortsetter. Det gir trygghet, selv om vi ikke lykkes før pause, sier Bjørn Johansen.  - Vi maler motstanderne i senk, sier to-målscorer Ole Martin Årst.

I forrige kamp fikk TIL-spissen overskrifter i negativ fortegn, etter kjempemissen i 0-1 tapet mot Brann. I denne kampen scoret han begge. - Jeg glemmer scoringen like fort som missene. Er blitt besvist på å tenke på den neste muligheten som kommer, sier Årst, som satte inn 1-0 etter glimrende forarbeid av Morten Gamst Pedersen etter 56 minutter. - Innlegget kom hardt og bak meg, men jeg fikk satt den inn.

To minutter på overtid punkterte han kampen, etter en nådeløs kontring i regi av Roar Christensen og Karim Essediri. Hele laget spilt jevnt og godt, men Morten Gamst Pedersen og Ole Martin Årst var ett lite hakk bedre en de andre. Morten gjorde narr av Alexander Aas flere ganger. Var stor etter pause, og serverte Årst det første målet. Som vanlig suveren i lufta og sto for mange lekre detaljer.  Dommer Brage Sandmoen fra Kjelsås gjorde en helt grei kamp.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 14.06.2004