Tippeligaen 2004: Tromsø IL - HamKam

Knut Borch (24) ga bort to poeng mot Ham-Kam i andre serierunde. Her ble det et nytt "Kamma"-mareritt for TIL-keeperen.  Ham-Kam var eneste laget som tok poeng fra TIL på Alfheim i 1. divisjon 2002. Nå kopierte "Drillo-laget" til Ståle Solbakken bedriften.

TIL hadde ikke imponert noe de første 20 minuttene. Noe ekkelt lå i lufta. Og plutselig spilte Knut Borch en ulykksalig hovedrolle da gjestene banket inn to kjappe scoringer. Først opphevet Steinar Nilsen offensiven, og ga et digert bakrom, der Espen Olsen og Petter Vaagan Moen stormet inn. Stormet inn gjorde også Knut Borch, men misset fullstendig - og lot Vaagan Moen putte ballen i det åpne målet. Ikke et pent syn...

Seks minutter senere havnet Borch i fokus igjen. Og Steinar Nilsen, for han lå nok en gang sju-åtte meter bak resten av TIL-forsvaret - og ga Marius Gullerud et kjemperom. Gullerud pirket ballen forbi Borch, og gikk i bakken. Trolig en grei straffe. Og 0-2 etter en sikker avslutning av Kenneth Dokken. På dette punktet innså TILs sisteskanse at det ikke var hans dag.

TIL hadde en gyllen sjanse til å komme inn i kampen igjen da Morten Gamst Pedersen etter 39 minutter blåste en volley over etter innlegg fra Karim Essediri. En gedigen mulighet kom etter 69 minutter. Hans Åge Yndestad som hadde et friskt innhopp, kriget til seg ballen og la utover i feltet til Morten Gamst Pedersen. Den harde avslutningen gikk rett i kroppen på  på Ham-Kam-keeperen.

Da innbytter Felix Ademola etter fem minutter på banen løp inn i et nytt TIL-bakrom og satte inn 0-3 i nettet, var det egentlig av liten betydning. Slaget var allerede tapt.  Ham-Kams trener Ståle Solbakken mener TIL kommer til å merke at de har solgt Peter Kovacs utover sesongen, - TIL får det meget vanskelig å gjennomføre plan B uten Kovacs, fortsettet Solbakken. Peter Kovacs debuterte for Viking mot formlaget Lillestrøm, her nyttet ikke plan B, heller ikke for dens saks skyld plan C, Viking fikk kraftig bank 1-5 av LSK. Etter dette tapet er TIL på andre plass, ett poeng bak favorittene Rosenborg.

Mikka Koppinen var kampens TIL-spiller.    Dommer var Svein Oddvar Moen fra Haugar.

Oppdatert: 26.07.2004