Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Fredrikstad FK

Fredrikstad FK lå på bunnen av tabellen før denne kampen - med mest innslupne mål av samtlige 14 lag. Etter første omgang var det kommet to til - ett etter en såkalt "breakdown" og ett på en dødball. Det er slik Tromsø IL har scoret de fleste målene sine i år. "Gutan" opptrådt konsentrert bakover og slapp ikke Fredrikstad til mer enn halvsjanser i første omgang.

Lars Iver Strand (20) og Morten Gamst Pedersen (22) skrudde på autopiloten og ga hverandre ett mål mot Fredrikstad. Rett etter kampen bar det i røntgen med Strand - med et mulig brudd i hånda. Første mål serverte "Lille Lars" ballen til Morten Gamst Pedersen, som hamret inn 1-0 via en FFK-forsvarer. Så bytter de roller, da "Gamsten" kaster langt til Strand - så vidt via hodet til FFKs Pål Andre Czwartek - som Lars Iver enkelt dempet og putter inn 2-0.

Vi gjorde en meget god første omgang, var knallhard i presset. Jeg synes også jeg fikk mye rom å boltre meg i, sier Strand. Men andre omgangs begynnelse ble et mareritt for TIL. Før publikum hadde satt seg skikkelig til rette, fikk Fredrikstad lov til å redusere. Og nå ble det nervøst spill i TILs rekker. Ti minutter før slutt kom også utligningen til 2-2. Knut Borch var slett ikke heldig, han feilberegnet fullstendig grunnet sola midt i øynene. Og FFK pøste på så her kunne det gått riktig ille.

Så fikk vi se det igjen. Hvor verdifull Peter Kovacs kan være. Rett etter at FFK hadde sjokkutlignet til 2-2, og TIL så ut til å gå på sitt første poengtap på Alfheim i år, sa det PANG, og du verden hvor det smalt !  Skuddet var verken skrudd eller plassert. Men det var drepende hardt. Og i en omgang der TIL faktisk presterte bortimot årsverste på hjemmebane, var det tvingende nødvendig med noe helt spesielt for å redde den sjuende strake 3-poengeren på "Fort Alfheim".  For øvrig TILs hjemmeseier nummer 100 i eliteserien.