Tippeligaen 2004: Lyn - Tromsø IL

Tromsø Idrettslag kom til Oslo som serieleder. Og scoret etter bare ett minutt ved Morten Gamst Pedersen. Det tok knappe halvtimen før Lyn ristet av seg sjokket. TIL slurvet for mye med ballen og hjemmelaget kom til sjanser - også på dødballer. Roar Christensen måtte ut med skade.

Etter pause utlignet Lyn tidlig etter etter passivt forsvarsspill hos gjestene. TIL kom liksom ikke i gang med sitt eget spill, og det hjalp heller ikke nevneverdig å bytte ut Lars Iver Strand med Ole Andreas Nilsen. Men mot sluttene av kampen kom TIL tilbake og selvsagt burde Ole Martin Årst avgjort det hele på straffe, men misset for andre gang i år. Lyn takket og bukket og scoret sjøl seiersmålet da Sundgot utnyttet en stussmiss fra Steinar Nilsen og lobbet over keeper.

Da dommeren blåste straffe til TIL da det gjennsto seks minutter på Ullevaal, trodde alle at gutan skulle øke ledelsen på tabelltoppen. Essediri kom seg fri på høyrekanten, la inn i feltet hvor en Lyn-spiller måtte stoppe ballen med handa, da trodde alle at TIL skulle ta med seg tre poeng hjem til Tromsø. Ole Martin Årst gjorde seg klar fra straffemerket, men Lyn-keeper Ali Al-Habsi reddet mesterlig.

- Jeg føler at det var en god straffe. Klint helt nede i hjørne, men keeper gjør en veldig bra redning, sier en skuffet Ole Martin Årst. Og TIL beviste nok en gang at de har problemer med Lyn på bortebane. Steinar Nilsen fikk sitt tredje gule kort for året og må stå over hjemmekampen mot Vålerenga.

Bjørn Johansen var jevnt over solid hele veien. Vant mye i lufta, og var rolig med ballen. Hadde også et par avslutninger, men siktet ikke godt nok.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 24.05.2004

Del dette: