Tippeligaen 2004: Brann - Tromsø IL

For første gang i år gikk Tromsø IL av banen uten scoringer. Og at Brann fikk ett mål gjorde at TIL tapte for tredje gang på rad på bortebane. Scoringen må nok keeperen Knut Borch ta på sin kappe. Han rykket ut og Robbie Winters kunne lobbe over ham og i mål. Sjanse-statistikken var 7-5 i TILs favør.

Bortestatistikken tatt i betrakning er det merkelig at TIL fremdeles leder serien. Bortestatistikken for "Gutan" er nemlig sørgelig lesestoff. En seier, en uavgjort og tre tap er ikke mye å hoppe i taket for. Per Høgmo har ikke planer om å vente. Det som snudde kampen i TILs favør var at Peter Kovacks kom inn som spissmakker til Ole Martin Årst. Med 4-4-2 fikk Brann store problemer. Det kan bli TILs nye formel på bortebane.

Både Kovacs og Årst burde scoret etter samspill dem to mellom. Begge var alene med Brann-keeper Ivar Rønningen, uten å sette ballen i den berømte nota. Likevel hang ikke Per Høgmo med hodet. Takket være en strålende andre omgang, den første vil vi glemme snarest. Etter det flotte spillet i andre omgang burde det blitt minst ett poeng, men det skulle vært tre poeng for TIL.

På overtid burde og skal Ole Martin Årst score da Kovacks spilte han ledig på to meters hold på blankt mål. Men utrolig nok bommet Årst på det som må være årets største og verste bomskudd. Han tråkket på ballen og havnet i mål i stedet for ballen.  Karim Essediri kom til Brann Stadion rett før kampstart, han kom fra landskampspill for Tunis, derfor var han innbytter.

De to sentrale midtbanespillerne Bjørn Johansen og Roald Christensen var TILs beste denne gangen.     Dommer Tom Hennig Øvrebø fra Nordstrand dømte en prikkfri kamp.

Oppdatert: 06.06.2004