Tippeligaen 2004: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Bodø/Glimt påførte Tromsø IL sitt første tap siden 3. februar. TILs kaptein Steinar Nilsen mener straffesparket hjemmelaget fikk var billig. - Jeg føler at vi er uenige med dommeren i den situasjon hvor Mikka Koppinen feller Runar Berg. Vi skulle også hatt straffer ved to anledninger. Dommeren legger seg på en linje hvor han er strengere mot oss, mener Steinar Nilsen.

 - Et tap mot Bodø/Glimt på selveste 16. mai gjør det ekstra surt, men Glimt er jo et bra lag så vi graver oss ikke ned av den grunn, sier Morten Gamst Pedersen. For kampen om Nord-Norge på Aspmyra hadde nemlig alt. Duellene, spenningen og dramatikken.

Etter atten minutter startet festen. Da våknet TILs Ole Martin Årst. Et kjapt og langt innkast fra Morten Gamst Pedersen åpnet hele Glimt-forsvaret. Årst fikk ballen og sprintet fra en treg Cato Hansen. Sikkert satte han lærkula oppe i nettaket bak en utspilt Tor Egil Horn. (Dette var mål nummer 600 i eliteserien). TIL hadde det meste av spillet i første omgang. Årst klarte å bomme en gang for blank goal etter et nydelig forarbeid av Morten Gamst Pedersen. Bodø/Glimt var bleke. Men i pausen bestemte hjemmelaget seg for å gi alt.

Vegar Sannes gjorde en fenomenalt forarbeid til utligningen. Alene driblet han seg fram til kanten av 16-meteren, og sendte ballen videre til Runar Berg. Runar fyrte av skuddet som gikk via en TIL-forsvarer og i mål. Da eksploderte Gilmt-fansen i ren lykkerus. Etter hvilen handlet det meste om Bodø/Glimt. TIL sovnet både fremover og i de bakre leddene, og da Runar Berg ble felt innenfor 16-meteren var det duket for Stig Johansen fra krittmerket. Sikkert sendte han ballen forbi TIL-keeper Knut Borch. Målsjansene var 11 mot 6 i Glimts favør.  

Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Tv2 Nettavisen).

Oppdatert: 16.04.2004

Del dette: