Cup NM 4.runde 2004: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Det ble jevnt, det ble ekstraomganger og det ble straffesparkkonkuranse. Ingen oddsbombe, det akkurat. Lillestrøm skjøt best fra 11 meteren og sikret seg kvartfinalebiletten. Surt !  For kampen sett under ett var det ikke spesielt fortjent. Dette var en 4. rundekamp TIL burde avgjort etter 90 minutter. Først og fremst på bakgrunn av andre omgang. I den var TIL klart best - spesielt etter at Peter Kovacs kom inn på banen og satte LSK-forsvaret under press.

Men i første omgang var det et TIL-lag i krabbegir vi fikk se. Rytmen var ikke der. Tempoet var lavt. Touchen stemte ikke. For mange spillere var rett og slett ikke på nett. Kanskje ikke så rart. Det koster mentalt å moblisere når kampene kommer så tett. Og vi så kanskje et lite tegn på slitasje i de første 45 minuttene.

Lillestrøm tok ledelsen etter halvtimen på sin første sjanse. Knut Borch fikk ikke klarert, og Robert Koren dunket inn fra 16 meteren. TIL slet med å spille seg til sjanser, men på overtid utliknet Lars Iver Strand med et fint skudd fra 18 meter, etter at Ole Martin Årst hadde presset Frode Kippe til en dårlig avklarering.

I andre omgang kom imidlertid sjansene på løpende bånd:   46 min.: Lars Iver Strand spilte Karim Essediri gjennom, han rundet Emillie Baron, men kom for skrått, og avslutningen ble klarert til corner.    49 min.: Nydelig TIL-kontring. Christensen fant Gamst Pedersen, som slo Ole Martin Årst alene mot Baron, men TIL-spissens avslutning ble for svak.   58 min.: Gamst Pedersen headet en Morten Pedersen corner rett utenfor.   65 min.: Essediri flikket Gamst Pedersen gjennom, som ikke fikk lobbet ballen inn.  

73 min:. Emillie Baron reddet glimrende en Peter Kovacs-heading etter en ny TIL-corner.   74 min.: Kovacs stusset ballen til Gamst Pedersen som på bakerste stolpe igjen ble nektet av Baron.   80 min.: Glimrende innlegg av Miika Koppinen, som Kovacs headet rett utenfor fra god posisjon.   90 min.: Perfekt Essediri-forarbeid, men Ole Martin Årst misset uforståelig fra åtte meter.

Ingen ting skjedde i ekstraomgangene, det så ut til at lagene ventet på straffespark-konkuransen. Og den ble i grunnen en meget god, målene haglet inn, men uheldigvis misset Morten Gamst Pedersen sitt forsøk. Og dermed var cupen historie for Tromsø Idrettslag denne gangen.  

Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 24.06.2004

Del dette: