Cup NM 2.runde 2002: Lofoten - Tromsø IL

TIL spilte uten tempo og aggresivitet, og skapte kun en stor sjanse den første halvtimen. Rune Johansen headet utrolig nok utenfor fra fire-fem meter, på et ferdigscoret innlegg fra Lars Iver Strand. TIL måtte faktisk ha hjelp fra Lofotens keeper for å lage mål. Han klarte ikke å holde et innlegg fra Ole Andreas Nilsen, og da takket og bukket bokstavelig talt Morten Gamst Pedersen inn 1-0.

Rett før pause økte Bjørn Johansen til to. Igjen etter innlegg fra Ole Andreas Nilsen. En Lofoten-forsvarer klarerte ballen i Bummen og i mål. Ti minutter etter pause la Leo Olsen på til 3-0, og som ved de to første målene var høyrebacken Ole Andreas  innvolvert med "silkefoten".

Men så var det mer eller mindre kvelden på Alfheim - midt på ettermiddagen!  Lofoten slapp til. Først et skudd fra Roy Ekrem som snek seg under Knut Borch, og like utenfor. Og så to korrekte idømte straffespark. Plutselig sto det 3-2.  Men heldigvis for TIL hadde ikke Lofoten verken vilje eller evne til å gå for 3-3.