Tippeligaen 2000: Vålerenga IF - Tromsø IL

I år som i fjor; TILs serieåpning ble et mareritt fra A til Å. - Den eneste forskjellen er at vi i fjor spilte som et guttelag, mens vi i år spilte som et juniorlag, sa en meget skuffet TIL-trener Terje Skarsfjord. Åpningskampen i fjor ble årets svakeste. Vi får håpe at det blir det samme i år. For det var neimen ikke mye å skryte av.

Og bare så det er sagt med en gang: TIL kunne fort lagt seg ned og klagd på dommeren, nordlendingen Jonny Ditleifsen, som gjorde i alle fall tre meget tvilsomme, nei, feilaktige avgjørelser. Dag Riisnes 1-0 mål var offside fra det øyeblikket Pascal Simpson flikket ballen videre.

Og da Ole Andreas Nilsen ble feid ned av en uheldig VIF-forsvarer på overtid før pause. Dommeren viftet det hele videre, skjønte vi hvor det bar. Kun Rune Langes kjappe redusering etter Espen Museæs 2-0 mål tidlig i annen omgang, ga et vist håp. Men da 3-1 målet kom, var alt fortapt. Og nyinnkjøpte Kjetil Rekdal helte salt i såret med sin 4-1 scoring.