Tippeligaen 1997: Tromsø IL - Molde

Referat:   Rune Lange knøt på seg skoene i pausen for å gjøre seg klar til hjemmedebut. 45 minutter senere tuslet 20-åringen av banen etter å ha spilt strålende, berget poeng for TIL, og nok en gang scoret to mål foran Newcastle-manager Kenny Dalglish. Det stemmer at jeg scoret to mål sist Dalglish så meg, smiler Rune etter kampen. Det skjedde da han var i England og prøvespilte for U-laget.

Første omgang var dårlig for TILs del, og Molde ledet 1-0.  TIL var ut å kjøre da Molde gikk opp i 2-0 rett etter pause, og det på to sjanser. Morten Kræmer sendte i vei et innlegg som traff en ensom Rune Lange i Molde-feltet, og han styrte inn reduseringen. Men da alle trodde det skulle bli kamp igjen, gikk Molde opp til 3-1, og 4-1.

Men da kom Rune Lange på et fantastisk løp samtidig som Ulrik Balling skjønte sammenhengen. Rune var plutselig alene med Molde-keeper Bakke, og redusering til 2-4 var et faktum. Molde tok helt ferie, og klarte aldri å komme tilbake i kampen. Da Steinar Nilsen klinte ballen inn i keeper-hjørne på et frispark fra 22 meter, skjønte alle ar det var et håp.

To minutter og femten sekunder på overtid fikk vi svaret. Steinar Nilsen lagde kampens andre kræmerhus bak Morten Bakke, etter frispark fra Thomas Hafstad. Da eksploderte Alfheim-publikummet.

Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert :07.04.2004