Tippeligaen 1996: Viking - Tromsø IL

Referat:   Først hadde TIL flaks, så var gutan dyktige og jobbet knallhardt. Deretter gikk det som det gikk i serieåpningen på Stavanger Stadion. 2-2 er et meget godt resultat for TIL, som stiller med styrket selvtillit foran årets første hjemmekamp.

TIL-forsvaret hadde problemer i starten på kampen. Først og fremst med Egil Østenstad på sine smarte diagonal-løp. Arne Vidar Moen og Jonny Hanssen hadde en dobbelt-redning på streken, så var det Steinar Nilsen som mesterlig kastet seg og fikk avverget scoring i siste liten, etter at Grenersen var rundet. Det kunne stått 3-0, men det sto 1-0.

Etter hvert meldte TIL seg mer og mer på. Sigurd Rushfeldt og Stein Berg Johansen var hele tiden en trussel, og til slutt lyktes det for spiss-duoen. Sigurd banet vei, ballen falt til Stein som med et kjapt skudd fant nettmaskene. TIL bestemte, Viking skjønte ingen ting og publikum i Stavanger - godt over 10 000 - likte ikke det de så. 

Men plutselig kom Gunnar Aase fri på kanten og fant Vegard Skogheims mørke hode inne i feltet - med et knapt kvarter igjen å spille. Det luktet Viking-seier, men TIL nektet å gi opp. De gikk rett i angrep, og noen få strakser senere sto det 2-2.  Igjen var det Stein og Sigurd som sørget for at det ble stille på Stavanger Stadion. "Rush" kriget ballen forbi Vikings keeper, og resten av gutan kastet seg ovet Vadsø-gutten.  

Dommer var Terje Hauge fra Lyngbø.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :07.04.2004

Del dette: