Tippeligaen 1996: Vålerenga IF - Tromsø IL

Referat:   Tromsø IL leverte noe bortimot årsbeste i andre omgang, og hadde tre poeng i lomma. Helt til Bjørn Arild Levernes klinte inn 2-2 ,  to minutter på overtid. Sigurd Rushfeldt var i proffkjøpernes søkelys under kampen, men verken Vadsø-gutten eller TIL-formann Gunnar Wilhelmsen ville ut med hvilken klubb som så på flere av TIL-spillerne.

Det åpnet som et mareritt, allerede etter førti sekunder tok hjemmelaget ledelsen etter corner. Men gutan viste enorm moral og lot seg ikke knekke. Allerede etter fire minutter utliknet Robin Berntsen etter keeper-retur på skudd fra Bjørn Johansen.

Hjemmelaget hadde de største og fleste sjansene før pause, og hadde nok ballen mer enn TIL.  Men etter hvilen kom det et nytt TIL-lag på banen. Spillerne vant duellene, og rundspilte VIF etter noter. Selv etter at både Steinar Nilsen og Bjørn Johansen var erstattet, spilte TIL seg til sjanse på sjanse.

Scoring ble det imidlertid på Roar Christensen som prikket inn sitt første TIL-mål, tjue minutter før slutt.  Hjemmelaget satset enormt offensivt mot slutten og fikk den uttellingen vi ikke ville se - to minutter på overtid.

Dommer var Rune Pedersen fra Sprint/Jeløy.

Oppdatert :07.04.2004