Tippeligaen 1996: Tromsø IL - Viking

Referat:   Tromsø IL  fortsetter å "gi bort" poeng i sluttminuttene. Mot VIF på Ullevaal i siste seriekamp før ferien, glapp seieren på overtid. Nå fikk et meget svakt Viking-lag lov til å utligne fem minutter før slutt - blant annet etter at Bjørn Johansen skjøt i stanga ut fra straffemerket på stillingen 0-0. - Vi har tre poeng i lomma. Og så gir vi bort to av dem. Unødvendig og amatørmessig, oppsummerte TIL-kaptein Tor Andre Genersen, som nettopp ble pappa for andre gang.

De første 45 minuttene var en lidelse. Sigurd Rushfeldt brente en feit sjanse etter fem minutter og kranglet til seg en halvsjanse litt senere. Viking produserte ikke noe som helst i første omgang. Etter pause ble det litt bedre fart. Stein Berg Johansen klarte - akkurat som i fjor mot Viking - å skaffe TIL et billig(?) - straffespark.

Noe Bummen klarte å treffe på innsiden av stanga og ut.  Bare minuttet senere tok TIL likevel ledelsen. Igjen var  Stein involvert. Han var aggresiv i feltet, ballen havnet hos Sigurd og han løftet den over keeper og i mål.

Men det gikk ikke lenge før TIL slapp til Viking, og dermed var man like langt. Robin Berntsen skjøt TIL kontant i ledelsen igjen midtveis i andre omgang. Roar Christensen skjøt like etter i stanga og ut.  Alt tydet på at TIL skulle ta en grei seier - og klatre forbi både Viking og Molde på tabellen, men den gang ei, Viking slapp til nok en gang, dermed sto det 2-2.