Tippeligaen 1996: Tromsø IL - Moss

Referat:   TIL ledet 2-0 til pause mot Moss, men falt i Tornerose-søvn. Da gutan våknet like før slutt,var det for seint. To poeng forsvant til "måsen" - ett til kråkene fra Moss. Sagt på en annen måte; TIL tok ferie en halvtime for tidlig, og stupte ut fra medaljestriden. Terje Skarsfjord var mektig irritert på dommeren. I Tromsø ser vi aldri hjemmedømming, i dag dømte dommeren i mot oss i alle situasjoner.

Etter en god start fra gjestene, tok TIL over det meste av spillet før pause. Ti minutter var akkurat passert da TILs overlegent beste mann, Roar Christenen lobbet inn 1-0 etter et vakkert gjennomspill av Jonny Hanssen. Ole Martin Årst klarte med et fantastisk krumspring på sekstenmeteren å plassere en volley via stanga - og forbi mossekeeperen.

Da var det tre minutter igjen av omgangen, og Moss var knekket psykisk. Trodde alle.   For Moss ga seg slett ikke. Gutan slapp Moss inn i kampen midtveis i andre omgang, som en konsekvens at de trodde seieren var klar.

Tjue minutter før slutt klinte Kjell Olofsson inn reduseringen på et frispark fra 25 meter. Og nå skapte Moss sjanser på løpene bånd. Og utligningen kom to minutter senere da Moss bestemann, Martin Andresen lobbet inn 2-2.   Espen Solheim spilte sine første minutter i Tippeligaen for TIL.

Dommer var Svein Kjellbrott fra Haugesund (svak kamp).

Oppdatert :07.04.2004