Tippeligaen 1996: Rosenborg BK - Tromsø IL

Referat:   Det kunne blitt TIL-keeper Thomas Tøllefsens verste mareritt, i hvert fall hvis man bruker historiebøkene. I stedet ble Rosenborg-kampen et bevis for at Thomas holder mål. Tross sleip baneforhold holdt Thomas hodet kaldt, og leverte et par praktredninger som hindret mer "normale" tapsifre for TIL på Lerkendal.

Tøllefsen ble nærmest tilskuer i innledningen av kampen. TIL ville mest, bestemte kampen og kriget helhjertet. Problemet var bare at Rosenborg er meget solid defensivt. TIL trillet ball i hatt på den jevne matta, og RBK ble løpene imellom. Men det ble bare en  brukbar sjanse av det. Per Egil Swift spilte Roar Christensen gjennom på venstre sida. Sigurd Rushfeldt var i meget god posisjon foran mål, men Roar ventet for lenge og ble taklet. 

Men så kom regnet, og RBK, dermed sto det plutselig 1-0, scorer Trond Eigil Soltvedt.  I andre omgang dro RBK nytte av medvinden. De fikk større fart på ballen, og TIL kom litt på hæla. Det lå et mål i lufta, og selvsagt var det den særdeles plagsomme Harald Brattbakk som gjorde det. Men så hevet TIL seg igjen.

Robin Berntsen fikk ballen på høyresida, prøvde å slå inn, men ballen traff Soltvedts hand. Berntsen appelerte høylydt for straffe. og etter en kort tenkepause sa dommeren seg enig.  Sigurd Rushfeldt satte straffen greit i mål, tross høylydte protester fra RBK-publikummet.  

Dommer var Jon E- Skjervold fra Fet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys)

Oppdatert :07.04.2004

Del dette: