Tippeligaen 1996: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Referat:   OK, det er tidlig, og i bunn og grunn må man si at TIL er ferdig med bunnkrigen, men vi tar sjansen likevel: Nå handler det om Europacup-plass for TIL som akkurat nå ligger på fjerdeplassen som kvalifiserer til UEFA-cupspill, sjøl om det er tett bak. Seieren over Glimt sendt TIL foran Stabæk og Skeid og bare poenget bak Brann.

Bak halser en lang rekke lag, men nå er det TIL som har fordelen, og det takket være et meget samvittighetsfullt mannskap som gjorde jobben de fikk beskjed om før kampen, og reiste hjem i hu og hast. To av målene var av de vakreste som er scoret på Aspmyra. Etter bare åtte minutter fikk Jonny Hanssen ballen i retur-rommet på 25 meter og klinket ballen bak en mildt sagt forfjamset Rohnny Westad, som knapp rakk å heve armene.

Så kom Bjørn Johansen, som fintet seg igjennom på venstresida. Ole Martin Årst overtok, så hullet og langer ut galfoten, den høyre, og ballen føk over Westad opp i lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren. Glimt var totalt uoppfinnsomme og med en ufattelig dårlig presisjon på pasningsspillet.

Mye av det kan tilskrives Skarsfjord, som i forkant hadde besluttet å demme opp for kantspillet med å skyve spissene bredt opp sentralt bakfra og gjennom midten hvor TIL var godt befolket. Andre omgang startet bedre for Glimt, og de fikk uttelling. TIL red av stormen, og Robin Berntsen fastsatte sluttresultatet til 3-1 i det 90 minutt.

Dommer var Roy Helge Olsen fra Harstad IL.

Oppdatert :07.04.2004