Cup NM 4.runde 1996: Tromsø IL - HamKam

Steinar Nilsen startet tidenes cupfest på Alfheim med et drømmetreff av dimensjoner.  Aldri har det vært scoret et finere mål på TILs hjemmebane. - Glad for at scoringen kom på Alfheim, det hadde vært kjedelig å fått et slikt treff på bortebane, gliste Nilsen, som gikk av banen fordi han kjente en strekk i låret.

I 22 minutter var det kjedelig på Alfheim - veldig kjedelig, men så ekspolderte det virkelig. Og det med et brak!  Steinar Nilsen fikk ballen på nærmere 40 meters hold, og han fikk all den tid han trengte for å lade skuddfoten. Alle på Alfheim ventet på skuddet. Nilsen sto fortsatt og ladet og siktet. Og da skuddet kom, kom ballen som ei kanonkule, hadde det ikke vært nett i sørmålet hadde trolig ikke ballen stoppet før den var i Balsfjord!!

Nilsens scoring ga TIL blod på tann, og de startet et stormløp mot  en hjelpesløs Clas Guttulsrud i HamKam-målet, som var gjestenes beste spiller. Og hadde det ikke vært for ham, så hadde det blitt tosifret, garantert. Om TIL hadde vært overlegen i første omgang, så finnes det ikke ord om det som skjedde i andre omgang.

Ballen var kun på gjestenes halvdel. Ole Martin Årst startet showet med et skudd fra 20 meter - oppe i lengste hjørne. Elleve minutter seinere startet Sigurd sitt personlige show. Finnmarkingen som hadde slitt med første-touchet i hele omgangen fikk endelig kontroll på kula, og scoret to mål på fire minutter. Og etter at Rush var ferdig overtok Per Egil Swift. Den tidligere Eik- og Start-spilleren scoret to mål for første gang i TIL-drakten siden cupkampen mot Nordlys i 1994.   

Dommer var Harald Hansen fra Bodø/Glimt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 06.04.2004

Del dette: