Cup NM 3.runde 1996: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Vegard Berg Johansen var alene med Thomas Tøllefsen seks minutter før slutt, og kunne punktert kampen med 4-2. I stedet scoret Sigurd Rushfeldt sitt og TILs tredje mål for dagen - tre minutter før slutt, og berget ekstraomgangene for gutan. Så lite skilte TUIL fra å smelle bomben i dalen.

I stedet scoret TIL-gutan fem ganger i ekstraomgangene, og avanserte til 4. runde. Kampens enorme profil: Sigurd Rushfeldt med fem mål. Nå er han tidenes cup-toppscorer for TIL med 23 mål, ett mer enn Lars Espejord.

Men det begynte tøft for TUIL, allerede etter fjorten minutter fikk TIL straffe, da Sigurd Rushfeldt ble lagt ned i feltet. Men Ole Andreas Nilsen misset.  Det ga TUIL nye krefter, og 5-3-2-formasjonen fant ikke TIL ut av.  Seks minutter før pause la Gaute Helstrup et stjernelegg tvers over på bakerste stolpe, og det headet Roger Ness i mål.

Og som om ikke det var nok, to minutter etter hvilen glapp Thomas Tøllefsen ballen etter corner, og Trond Teisberg klinte likegodt inn 2-0. Men da våknet gutan, i løpet av tolv minutter pruduserte de åtte store målsjanser. To av dem endte i nettet, scoret av Rushfeldt. Men TUIL ga TIL trøbbel igjen med å ta ledelsen 3-2 ved Thomas Heide.

Rush sørget for ekstraomganger med 3-3.  TIL gjorde kort prosess i ekstraomgangene. Ole Martin Årst ble dyttet frem som spiss da Stein Berg Johansen ble byttet ut, og scoret etter ni minutter.   TUIL var kjørt og TIL scoret hele fem ganger i ekstraomgangene.

Dommer var Tor Arne Fiskum fra Bossmo & Yttern.

Oppdatert: 06.04.2004