Tippeligaen 1992: Tromsø IL - Start

Referat:   Endelig fotball som varmet et skeptisk hjemmepublikum. De fikk mye forball for inngangspengene, men ble snytt for TIL-seier. Det takket være et søvnig TIL-forsvar som dummet seg ut to ganger. Det positive var at gutan ville kjempe. Det ga belønning. De jobbet Start ut av stilen i store deler av kampen.

10 sekunder igjen å spille på Alfheim: Stein Berg Johansen raser mot målet til Start. Mellom han og mållinjen er det bare Frode Olsen. Stein skyter - Frode Olsen tar et tigersprang og redder med fingertuppen.  Norges mest omtalte målvakt er igjen i rampelyset, han redder sørlendingene fra  et nytt tap i Tromsø.

Lars Espejord scoret et pent og psykologisk viktig mål i det 45. minutt. To kamper - to scoringer. Sigurd Rushfeldt gjør jobben. Her debuterte han fra start i Tippeligaen. Og han nettet, akkurat som i kampen mot Finnsnes i cupen. Sigurd som er fetter til Lars Bohinen, løp mot Start-målet i samme sekund som Trond fyrte kanonen. Jeg går alltid på returer. Gratissjanser sier ingen spisser nei til, det var lett jobb å sette returen i mål. 

Dommer var Roy Helge Olsen fra Lyn.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø)

Oppdatert: 24.05.2003

Del dette: