Tippeligaen 1992: HamKam - Tromsø IL

Referat:   TIL styrte kampen før pause. Gutan fulgte opp den positive trenden fra cupkampen mot Lillestrøm. Og spillerne sprudlet av selvtillit. TIL hadde flere store sjanser, og burde ledet etter 45 minutter.

TIL lekker som en sil i forsvaret. 32 baklengstmål viser fasiten etter 15 spilte kamper. Og bare på de fem siste har gutan sluppet inn 18 mål. Samtidig har det kun blitt to scoringer. Derfor er Tromsø IL blitt et bunnlag som går en tøff høst i møte.

Marerittet begynte hos Arne Vidar Moen. En gang gjorde han en tabbe på Briskeby. Det var da han var for seint oppe ute på høyrekanten, og fikk Petter Belsvik i ryggen. Den tidligere Molde-spilleren gjorde ingen feil, han headet knallhardt i mål ved Tor Andre Grenersens høyre stolpe.

Seks minutter seinere gjentok det samme seg. Ingelstad beinet ballen halvt liggende mot borteste stolpe. Der var igjen Belsvik som styrte ballen i mål. TIL som hadde vært best til da, fikk plutselig to mål mot seg i løpet av fem minutter. Bare seks minutter seinere fikk TIL neste baklengst i mot seg.

Om det var dette som fikk Nils Solstad til å tenne er vanskelig å si, bare minuttet etterpå glidetaklet han Vegard Skogheim på en slik måte at han fikk rødt kort og marsordre. At Bjørn Johansen sju minutter før slutt skjøt i stanga var nok en gang bevis for at marginene ikke var på TILs side - for hvilken gang?  

Dommer var Kjell Nordby fra Rygge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø og Nordlys)

Oppdatert: 02.04.2004

Del dette: