Cup NM 4.runde 1992: Fyllingen - Tromsø IL

TIL må ha omkamp for å avansere til kvartfinalen i NM-cupen neste onsdag. Det ble klart etter at TIL spilte uavgjort etter en solid arbeidsinnsats på Varden Amfi. Fyllingen gjorde tapre forsøk på å gå i føringen på stillingen 2-2. Men forsvarsveggen foran Tor Andre Grenersen var bunnsolid.

Kampen åpnet med TIL-press de første ti minuttene. Da kvarteret var spilt foretok Svein Morten Johansen en frekkis som førte TIL i ledelsen 1-0. Fra cirka18 meter stjal han ballen fra Fyllingens Tore Brogstad. Krølltoppen forserte mot høyre inn i feltet og la inn. Der sto Lars Espejord udekket, og headet kontant i mål.

Før gutans mål hadde Svein Morten vært et klart aktivum på høyre siden. Men så skjedde det som ødela seiersrusen for TIL-spillerne. Baklengsten tente hjemmelaget noe voldsomt, de kjørte fram alt som kunne gå, og fjorten minutter senere kom utligningen.

Og Fyllingen ga seg ikke. De fortsatte å angripe på den nydelige gresmatta, og bare tjue minutter senere gikk de i ledelsen.  TIL fant ingen grunn til å deppe, de fortsatte spillet sitt, og i omgangens siste minutt kom det som skulle redde kampen.

Nils Solstad var offensiv med fremover, og la en lang ball inn fra høyre. Kula streifet et Fyllingen-hode før den landet foran venstreslegga til Trond Johansen. Trond lot seg ikke be to ganger. Fra meget spiss vinkel dundret han ballen i mål. Andre omgang var mye gi og ta, men flere mål ble det ikke.