Tippeligaen 1991: Tromsø IL - Sogndal

Referat:   Endelig full pott for TIL- og det på 16. mai. Tromsø-publikummet gledet seg og dro til byen for å feire. Men når dette er sagt var det en begredelig kamp av begge lag. TIL vant fortjent over et elendig Sogndal. Bosse var meget betenkt etter kampen, hvordan skal dette gå, tenkte han nok. Publikum pep da lagene gikk til pause, det var heller ikke noe oppløftene for spillerne.

Men vi skal huske at TIL har hatt en sammenhengende sportslig stigning siden første året i topp-serien 1986, og da er det lett å bli kravstor. Det var gledelig at Tor Pedersen scoret et flott og viktig mål ut i andre omgang. Vi må gledet oss over poengene. Vi hadde ventet at TIL skulle gå ut i hundre mot Sogndal etter motgangen de siste ukene. Men gutan kom ikke opp i femti engang den første halve timen.

Faktisk gikk det 33 minutter før TIL løsnet noe som lignet et skudd mot mål. Trond Johansen skjøt ti meter over. Starten på andre omgang ga oss håp. Stein Berg Johansen presenterte seg, og fikk nesten dommerdebutanten Johhny Ditlefen fra Gruben til å blåse straffespark etter to minutter. Ditlefsen var på vei mot merket, men kom på andre tanker. Sogndal hadde et par muligheter, men Tor Andre Grenersen nektet å slippe inn mål. Narvikspilleren har vært TILs beste spiller i vår.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø)

Oppdatert: 26.03.2004

Del dette: