Tippeligaen 1991: Tromsø IL - Rosenborg BK

Referat:   For en kamp. For en dommer. Bosse Petersson var rasende: Dommeren var en katastrofe. Han ødela festen for oss - og snøt publikum for en jubelkveld. Selv en femåring ville gitt Stein Berg Johansen fordel,og oss 1-0.

I slutten av kampen tar Tor Andre Grenersen fem-meter til Morten Kræmer, får ballen tilbake, mens Tor Andre holder hendene på ballen, kommer Bjørn Tore Kvarme og spenner ballen ut av hendene på Tor Andre, slår tunnel og avgjør kampen. Det eneste positive er at dommeren etter kampen innrømmer feilene sine.

Gutan spilte årsbeste de første 45 minuttene. Høyt tempo, godt pasningspill, og mange sjanser. Det er lenge siden vi har sett dem så gode. Trond hadde en suser på innsiden av stolpen, TIL burde ledet med minst tre mål.

På slutten av omgangen kommer Stein på løp i RBKs straffefelt, blir felt, men fortsetter likevel, og scorer. Dommer velger å blåse straffe, i stedenfor å gi fordel. Trond brenner straffen. Veldig bittert. Så scorer RBK etter angrepet på keeper, og TIL taper kampen. Det var lynch-steming blant publikummet etter kampen.

Selv om det var alt oppstyret rundt dommeren og hans avgjørelser som ble det store samtaleemnet, skal man ikke glemme at TIL gjorde en av sine spillemessig beste kamper i år. Spesielt de første 45 minuttene. Blendende fotball sa Bosse Petersson. Og det er ingen som kan tenke seg å motsi ham.