Tippeligaen 1991: Tromsø IL - Brann

Referat:   Roar Fredriksen hadde aldri scoret for Brann før han på direkten dundret ballen i krysset bak Tor Andre Grenersen syv minutter før slutt. Bergenseren, hans lagkamerater, og en håndfull Brann-fans jublet uhemmet. TIL-spillerne frøs på ryggen og følte seg ranet. Vi hadde ikke marginene på vår side. Vi var millimetre fra scoringer flere ganger. Tre måls overvekt burde vært normalt.

En fin scoring, men likevel en fattig trøst, så lenge vi ikke vinner en slik kamp. Det mente Stein Berg Johansen. Svolværgutten var oppe i de snøtunge skyene etter en halv times spill. Et langt innlegg fra Morten Kræmer tok han ned fra bygene, og lagde kræmerhus i nettet bak Thor Andre Olsen. TIL-spissen som var hentet inn fra Mjølner for å erstatte Mike McCabe, gjorde jobben sin på Alfheim i sin første hjemme-kamp for TIL.

Og visst var det endel positivt med TIL. Stein Berg Johansens aggresive angrepspill, og Tor Pedersens bunnsolide stopperspill. Men det er fattigmanns trøst når man roter bort en tilsynelatende sikker seier. Effektiviteten var alt for dårlig, og to-tre av TIL-spillerne var rett og slett svake i store deler av kampen. Da skjønner vi ikke at TILs joker på Lerkendal, Svein Are Andreassen, ikke fikk slippe utpå i sluttminuttene. Hans målteft var nettopp det TIL trengte mot Brann.  

Dommer var Tore Hollung fra Østsiden.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:DagbladetTromsø)

Oppdatert: 26.03.2004

Del dette: