Cup NM 3.runde 1991: Tromsø IL - Mjølner

Flere ganger i andre omgang ba Stein Berg Johansen om å bli tatt av banen. Muskelskaden han sliter med var plagsom, og spillemessig fikk han lite til. Men TIL-trener Bosse Petersson valgt å la Stein fortsette, og det skulle vise seg at han gjorde rett. Minuttet før slutt var "gullfoten" på rett plass til rett tid., og satte inn målet som sikret TIL avansement til 4. runde.

Seieren var fullt fortjent, ja dersom TIL skulle fått uttelling på alle sjansene ville det blitt utklassing. Men gutan manglet overskudd. Kraftprøven mot Strømsgodset satt tydelig i beina. Et tidlig ledermål burde gutan ha hatt, for det er skjelden Stein Berg Johansen misser på en så opplagt sjanse som han hadde i kampens aller første minutt. Fra to meter dundret han til, men Mjølner-keeper reddet mesterlig til corner.

I en tam første omgang hadde TIL de langt beste mulighetene, Stein i første minutt er nevnt. I tillegg var både Bjørn Johansen og Lars Espejord flere ganger farlig frampå. Mjølner på sin side var skjelden på visitt foran TIL-målet. Kampen tok seg godt opp de siste 45 minuttene, og med TIL som det klart beste laget.

Og så - i siste spilleminutt - falt avgjørelsen. Gode TIL-kombinasjoner sendte innbytter Ruben Bakke til dødlinja, og la inn foran mål. Lars Espejord skjøt, og keeper Olsen måtte gi retur. Og da var Stein Berg Johansen der han skulle være, og hadde all verdens tid å sette ballen inn i det tomme målet. Sikkert bittert for Mjølner, men likevel svært fortjent.  

Dommer var Harald Hansen fra Tverrlandet.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 27.03.2004

Del dette: